Вера Мутафчиева

" Кой си ти, гдето се шляеш посред исторически събития ? "
 
 
Историята, населена с хора


Теодора Дупаринова
Дата:  2012-01-23 08:50:36


Как се казвате?

Теодора Дупаринова


Къде сте роден?

Пловдив


Защо искате да участвате в проекта “Историята, населена с хора”?

Искам да бъда част от този проект,защото смятам, че все още има хора,които се интересуват и почитат българската култура.


В каква семейна среда сте израснали? Разкажете повече за вашия род, за най-интересните личности в него.?

Имам късмета да съм заобиколена от прекрасни и позитивни хора.Моето семейство за разлика от много други е успяло да съхрани любовта си и да я предаде и на самата мен.Аз съм роднина на не така неизвестната Маргарита Дупаринова една от добрите за времето си актриси, с което много се гордея.От друга страна роднините на моята майка са музиканти.


Кои са хората, които са ви повлияли най-силно в детството, в младостта?

Най-силно влияние върху мен е имало моето семейство.Още от хлапе моят баща ме учи на всичко,което знам и благодарение на него съм това,което съм.


Как избрахте какво да учите? Кои са вашите училища? Университети?

Аз уча Антропология в Нов Български Университет.Избрах тази така различна наука,защото смятам, че точно различните хора могат да променят сегашната ситуация в България.


Разкажете за учителите, които помните? С какво бяха различни от останалите?

Аз бях много бурно дете и това ме правеше интересно дете в очите на мойте преподаватели.Най-прекрасния преподавател за мен беше моята директорка.Една доста силна личност, от която научих доста неща.Е разбира се имахме и лоши моменти, но кое дете не е бурно :).


Разкажете за Вашите самостоятелни квалификации?

Смея да твърдя ,че малкото житейски опит , които съм събрала имах възможността да опозная доста неща,общности та дори и професии.


Каква е вашата професия? Разкажете за професионалния си път.

Няколко години се занимавах с имоти.Бях брокер известно време, след това се ,,издигнах" в секретарка.Учих 2 години в УНСС маркетинг,но стигнах за извода,че тази професия не е за мен.


Бяхте ли бунтари към нормите, налагани от социалната действителност? Как Ви влияше средата, в която работихте, творихте, живяхте?

Ако бунрат се дефинира като човек , които знае правата си и държи да ги спазва както самият той , така и другите около него,значи ДА бях бунтар.Според мен , когато човек се занимава с някаква дейност каквато и да е била тя, то той трябва да бъде максимално отдаден на нея.Средата, в която работих за жалост не беше много благоприятна, защото когато си амбициозен и работиш на максима, ни обороти макар и възнаграждението да не е достатъчно подходящо, тогава винаги се появява човек, които да се опитва да съботира труда ти.Но аз не се дадох ! :Д


Какви следи оставят върху живота Ви така наречените преломни събития от историята на България?

Каквито оставят в живота на почти всеки един Българин , които осъзнава в каква прекрасна родина живеем,макар и краховете,макар и погрешнте избори , които правим.България е едно прекрасно място и аз я обичам с цялото си сърце.Преломните събития не са само при нас ,те са навсякъде. Аз смятам ,че Българинът генетично се е извратил и е станал до болка черноглед и понякога дори самозаблуден.


Последните двайсет години от Вашия живот и от живота на страната Ви - влязохте ли в конфликт с държавата, с елитите й или понесохте безпроблемно случващото се?

Трябва да си безкруполен за да подминаваш случващото се всеки ден и навсякъде да чуваш проблемите, които така нагло те преследват.Проблеми, изчезнали убити деца, хора,които остават на улицата заради някоя нова магистрала,хора,които нямат избор.ДА!Понасям проблемно случващата се манипулация върху българското общество.


Как виждате българина днес, преди 20 години, преди 40 години?

Немога да отговоря на този въпрос,защото нямам ясна представа за българина преди 20 или 40 години.
 
  ХОРА
  Росица Ножарова
  Георги Адамов
  Надежда Александрова
  Теодора Дупаринова
  Донка Душкова Герова
  Йордан Симеонов Ефтимов
  Росен Георгиев Данчев
  Деница Владимирова Димитрова
  Йоанна Дилянова
  Цветлена Спасова

Архив


Copyright - Veselina Vasileva - New Bulgarian University - Created and Powered by Studio IDA