Вера Мутафчиева

" Кой си ти, гдето се шляеш посред исторически събития ? "
 
 
Партньори

Нов български университет

Нов български университет предлага обучение в бакалавърски, магистърски и докторски програми, както и в курсове за продължаващо обучение.

Уебсайтът на НБУ предоставя достъп до информация за университетските събития, учебни и научни издания, изследвания, услуги, електронно обучение и др.


Проф. Богдан Богданов

Официалният уебсайт на проф. Богдан Богданов предоставя свободен достъп до online книгите “От Омир до Еврипид”, “Омировият епос”, “История на старогръцката култура”, “Орфей и древната митология на Балканите”, “Старогръцката литература”, “Отвореното общество като проблем на личността”, “Мит и литература”, “Едно разбиране за култура”, "Литературата на елинизма", както и над 100 статии и интервюта; форум по старогръцка литература "Любов и разказ"; информация и материали по семинара "Литература, текст и разбиране" и др.

Издателство Гутенберг

Издателство "Гутенберг" работи в областта на българската история и култура. Сред най-известните книги, реализирани от издателството са двата тома на "Историята, населена с хора", "Задочни репортажи за България" на Георги Марков, томовете с избрани произведения и научните трудове на Николай Генчев, "Сензационните престъпления и катастрофи в България" на Алекснадър Мирков, "От Стамболов до Живков: Големите спорове за новата българска история" на Румен Даскалов, библиографията "Богомилството" на Кръстина Генчева и др.

Издателство Балкани

Издателство "БАЛКАНИ" подкрепя българското, българската култура и българските ценности като подпомага културното и деловото сътрудничество от взаимен интерес между съседните балкански страни и особено между българите и техните съседи. Сред проектите на издателството са поредиците "Книга с автограф", "Памет", "Избрани интервюта", "Разкази", "Балканска библиотека" и др.

IDA.BG - Варненският портал

Новини от Варна, справочник Варна, бизнес каталог Варна, култура, кино, театър, опера, разписания, театри, кина, галерии и др.

© Нов български университет

Екип: Богдан Богданов (Нов български университет), Рада Мутафчиева, Веселина Василева (Нов български университет), Генка Маркова, Бойко Киряков.

Всички права са запазени. Не е разрешено публикуването на части от текстовете в сайта под каквато и да е форма – печатна, електронна, механична, фотокопирна, презапис или по друг начин – без писменото разрешение на носителя на авторските права.

Материали за публикуване в страницата изпращайте на адрес: vvassileva@nbu.bg

1 

 
 

Copyright - Veselina Vasileva - New Bulgarian University - Created and Powered by Studio IDA