History Populated with People


МАРИНА ДИМИТРОВА
Date:  2014-06-10 22:46:39


Как се казвате?

МАРИНА ДИМИТРОВА


Къде сте роден?

СОФИЯ


Защо искате да участвате в проекта “Историята, населена с хора”?

ИНТЕРЕСУВАМ СЕ ОТ БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ,АРХЕОЛОГИЧЕСКИ НАХОДКИ,ЕТНОГРАФИЯ,НРАВИ, ОБИЧАИ ТРАДИЦИИ,ДРЕВНА И СРЕДНОВЕКОВНА ИСТОРИЯ,БЪЛГАРСКИ ЦАРЕ И ДР,А ПРЕКРАСНИТЕ КНИГИ НА ВЕРА МУТАФЧИЕВА ТРЕТИРАТ ТОЧНО ТЕЗИ ТЕМИ.


В каква семейна среда сте израснали? Разкажете повече за вашия род, за най-интересните личности в него.?

ПРОИЗХОЖДАМ ОТ СЕМЕЙСТВО НА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ.ИМАМ НЯКОЛКО ПУБЛИКАЦИИ ПОД ФОРМАТА НА СПОМЕНИ ЗА ДЕТСТВОТО И РОДА СИ.


Кои са хората, които са ви повлияли най-силно в детството, в младостта?

ВЛИЯНИЕ СА МИ ОКАЗВАЛИ МНОГО ХОРА,НО НАЙ-ВЕЧЕ РОДИТЕЛИТЕ МИ,БАБА И ДЯДО,ПРИЯТЕЛИ,УЧИТЕЛИ В ГИМНАЗИЯТА,В УНИВЕРСИТЕТА,КОЛЕГИ....ВЪОБЩЕ ЗА ФОРМИРАНЕ НА ЕДНА ЛИЧНОСТ ВЛИЯЯТ МНОГО ФАКТОРИ,А ПОНЯКОГА И НАЙ-НЕЗНАЧИТЕЛНИ НА ПРЪВ ПОГЛЕД НЕЩА.


Как избрахте какво да учите? Кои са вашите училища? Университети?

В ЖИВОТА НЕ ВИНАГИ СЕ СЛУЧВА ТОВА,КОЕТО ИСКАМЕ,РОДИТЕЛИТЕ МИ ИСКАХА ДА МЕ ПРАВЯТ ПИАНИСТКА,А МЕН МЕ ВЛЕЧЕШЕ СВОБОДАТА,ПЪТЯ,ГОЛЕМИТЕ СКОРОСТИ.ВСЕ ПАК ЗАВЪРШИХ БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ.


Разкажете за учителите, които помните? С какво бяха различни от останалите?

НАЙ-ЯРКИЯ МИ СПОМЕН Е ОТ УЧИТЕЛКАТА МИ ПО ЛИТЕРАТУРА В ГИМНАЗИЯТА.ТЯ БЕШЕ НЕЖНА,ЕФИРНА,ВЛюБЕНА В ПОЕЗИЯТА,ОБЛИЧАШЕ СЕ ВИНАГИ В БЯЛО,ГОВОРЕШЕ С ПЛАМ И ПАТОС ЗА ЛюБОВТА


Разкажете за Вашите самостоятелни квалификации?

СМЯТАМ,ЧЕ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЕ САМОУСЪВЪРШЕНСТВА ПОСТОЯННО,ДА ЧЕТЕ /НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ/,ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ ЛИТЕРАТУРА,ИЗКУСТВО,МУЗИКА,ДА СЕ НАУЧИ ДА ВИЖДА КРАСИВОТО,ДОРИ И САМО В ЕДНО ЦВЕТЕ,В ЕДНО КУЧЕ,АКО ЩЕТЕ


Каква е вашата професия? Разкажете за професионалния си път.

В ПОСТ КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ РАБОТЕХ КАТО СПЕЦИАЛИСТ ПО КОНТРОЛ В ДЪРЖАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ,А СЛЕД ТОВА - В СЕМЕЙНАТА НИ ФИРМА.


Бяхте ли бунтари към нормите, налагани от социалната действителност? Как Ви влияше средата, в която работихте, творихте, живяхте?

ВИНАГИ СЪМ БИЛА БУНТАР,ТО МИ Е В КРЪВТА,ДОРИ ПРЯКОРА НА ЕДИН НАШ РОДНИНА Е "КОНТРАТА".ПО ПРИНЦИП НЕ ПОНАСЯМ НАТИСК И ПРИНУДА.УЧАСТВАХ ВЪВ ПОЧТИ ВСИЧКИ МИТИНГИ,ПРОТЕСТИ - ОТ 89Г.,ТА И ДО СЕГА.


Какви следи оставят върху живота Ви така наречените преломни събития от историята на България?

БЪЛГАРИЯ ЧЕСТО Е БИЛА В КРИТИЧНО СЪСТОЯНИЕ.ИМАМЕ НЕВЕРОЯТНАТА СПОСОБНОСТ ДА ИЗГАРЯМЕ ВСИЧКИ МОСТОВЕ КЪМ МИНАЛОТО,ДА РУШИМ И ПОЧВАМЕ ОТ НОВО И ОТ НОВО,ДА ИЗБИРАМЕ НАЙ-НЕУДАЧНИТЕ СИ ПРАВИТЕЛСТВА, НАЙ-КОРУМПИРАНИ И КРАДЛИВИ ДЪРЖАВНИЦИ


Последните двайсет години от Вашия живот и от живота на страната Ви - влязохте ли в конфликт с държавата, с елитите й или понесохте безпроблемно случващото се?

ПРАВИТЕЛСТВАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ВЛЯЗОХА В КОНФЛИКТ С НАРОДА СИ,ОГРАБИХА И ПРОДАДОХА ДЪРЖАВАТА НИ,ПРОКУДИХА МЛАДИТЕ И КАДЪРНИ ХОРА С ПО ЕДНО,ИЛИ ДВЕ ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ В ЧУЖБИНА ДА МИЯТ ЧИНИИТЕ НА НЕГРИТЕ В АМЕРИКА, СРИНАХА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ИКОНОМИКАТА,ПРОИЗВОДСТВОТО,СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, ОГРАБИХА,УНИЖИХА И ОБРЕКОХА НА НИЩЕТА ПЕНСИОНЕРИТЕ,"ЛОШИЯ МАТЕРИАЛ",ИЗЯЛ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ,КАКТО СЕ ИЗРАЗИ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ.МОГА ДА СЕ ВАЙКАМ ОЩЕ МНОГО ЗА ПОГУБЕНАТА НИ ДЪРЖАВА,НО НАЛИ НЯКОЙ БЕШЕ КАЗАЛ,ЧЕ ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ СИ.СИГУРНО Е ПРАВ.


Как виждате българина днес, преди 20 години, преди 40 години?

ДНЕС- В КОЛАПС,ПРЕДИ 20 ГОДИНИ - В СТАБИЛНО СЪСТОЯНИЕ,А ПРЕДИ 40 ЗАД ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА,СКРИТИ В БЕДНОСТТА СИ.


 
  PEOPLES
  МАРИНА ДИМИТРОВА
  Росица Ножарова
  Георги Адамов
  Надежда Александрова
  Теодора Дупаринова
  Донка Душкова Герова
  Йордан Симеонов Ефтимов
  Росен Георгиев Данчев
  Деница Владимирова Димитрова
  Йоанна Дилянова

Archiv


Copyright - Veselina Vasileva - New Bulgarian University - Created and Powered by Studio IDA